×
Menu
Index

EZ-web

Datawaardering

In deze release is de Datawaardering toegevoegd, waarmee de kwaliteit van de leveranciersdata uitgedrukt wordt in sterren, waarbij 5 sterren het maximaal haalbare is. Door de datawaardering is de kwaliteit van de data dus voortaan in één oogopslag te zien. Om tot een objectieve waardering te komen zijn een aantal onderwerpen gedefinieerd. Per onderwerp wordt voor de data van een leverancier een waardering berekend. De onderwerpen zijn terug te vinden in het dashboard. Het gewogen gemiddelde van alle onderwerpen vormen uiteindelijk de waardering voor de leveranciersdata. Daarbij zullen onderwerpen die beslist niet mogen ontbreken zwaarder wegen dan onderwerpen die als minder belangrijk worden beschouwd.
Lees hier alles over de datawaardering.
Let op: het kan enige tijd duren voordat alle datawaarderingen correct getoond worden na het uitrollen van de release door de vele berekeningen die plaats zullen vinden.

Tabblad Leverancier

De waardering is voor alle relaties zichtbaar zijn op het tabblad Leveranciers en is ook toegevoegd aan de Dashboard export.
 
Voorheen waren op dit tabblad alleen de leveranciers en inkoopcombinaties zichtbaar als de ingelogde gebruiker geautoriseerd was om (een selectie van) artikelen te zien van deze partijen.
Dat verandert vanaf deze release: ook leveranciers en inkoopcombinaties waar geen autorisatie voor is zijn nu zichtbaar. Wel zijn deze tegels lichtgrijs en is het is niet mogelijk het dashboard te openen.
Ook komen ze niet voor in de exports onder de Exporteren knop.
 
Vanaf deze release kunnen de leveranciers ook op meerdere manieren gesorteerd worden:
 
De datawaardering van alle leveranciers waarvoor de gebruiker geautoriseerd is kunnen geëxporteerd worden (horizontaal: per leverancier een regel):
Lees hier alles over deze export. In deze pagina wordt ook in detail uitgelegd hoe de datawaardering berekend wordt.
De export bevat per datawaardering
onderwerp diverse velden waarmee de berekening van de totale datawaardering tot stand komt.
Deze export is vooral bedoeld om, samen met de technische instellingen, de berekeningen van de datawaardering te kunnen doorgronden.
 

Dashboard

De waardering is ook zichtbaar in het Dashboard rechts bovenaan:
 
Onder de knop Exporteren zijn 2 nieuwe exports toegevoegd:
 
In dit adviesrapport staan alle doelen vermeld. Als alle doelen behaald zijn wordt de data van de leverancier gewaardeerd met de maximale score: 5 sterren.
Onder "NIET behaalde doelen" staan alle verbeterpunten. Het doel waarmee de waardering het meest verhoogd kan worden staat bovenaan. Het is een logische stap voor de leverancier om daarmee als eerste aan de slag te gaan. Klik op het vraagteken achter de regel voor uitleg maar vooral het stappenplan om het doel te behalen.
 
Overige aanpassingen in het dashboard:

Artlink

 

Url's

Lege en foutieve Url’s zorgden ervoor dat bij Uitgebreid exporteren de exports van bepaalde uitvoerformaten (Asset.txt, Asset.xlsx, Webshop.txt en Webshop.xlsx) mislukken.
Vanaf deze release worden deze lege en foutieve Url's niet meer gesynchroniseerd van EZ-catalog naar EZ-web.
Leveranciers kunnen controleren welke Assets niet gesynchroniseerd worden naar EZ-web door de Assets te exporteren in EZ-catalog: in de kolom IsActive zal achter de betreffende asset "N" staan. 
 

Filteren

Als er gekozen werd voor een filter zoals Merk en Type met daarin een & teken dan volgde er voorheen een foutmelding. Dit is verbeterd in deze release.
 

ERP-lijst

Als een artikel niet beschikbaar is in de taal die de ingelogde gebruiker ingesteld heeft als taal gebruikersomgeving stond dit artikel toch in de ERP-lijst. In deze release worden alleen nog artikelen getoond in de ERP-lijst die beschikbaar zijn in de gekozen taal.
 

Lopende taken

In lopende taken was de weergave van de datum die in de kolom Status staat niet altijd Angelsaksisch (met "/") indien de taal gebruikersomgeving op Engels ingesteld staat. Dit is opgelost in deze release.
 

Geplande taken

Een geplande taak waarmee één van de nieuwe uitvoerformaten zoals Webshop.xlsx wordt geëxporteerd toonde in de kolom Extra informatie: “Formaat: (onbekend)”. Vanaf deze release staan hier de juiste formaatbeschrijvingen. 
 

Publicaties insluiten

Het is mogelijk om Publicaties die beschikbaar zijn op EZ-web in te sluiten op de eigen website.
De HTML insluitcode bevatte niet altijd de juiste taal waardoor een aanvraag in een andere taal dan de standaardtaal van de relatie niet altijd goed ging. Dit is opgelost in deze release.