×
Menu
Index

EZ-web

 

Webshop.xlsx en Webshop.txt

Er is bij Uitgebreid exporteren voor uitvoerformaten Webshop.xlsx en Webshop.txt een optie toegevoegd "Alleen genormaliseerde kenmerken".
Deze optie staat default uit: alleen leverancierskenmerken worden geëxporteerd.
Bij het aanvinken van deze optie worden alleen de genormaliseerde kenmerken opgenomen in de export.
 
 

Opschoning

Bij uitgebreid exporteren, voor de uitvoerformaten Webshop.xlsx en Webshop.txt kon het voorkomen dat een regel onbedoeld afbrak en eronder verder ging door het gebruik van bepaalde karakters. Denk hierbij aan handmatige enters en tabs.
Bij een aantal velden (zoals de specificatievelden) werden dit soort karakters (en nog veel meer) al opgeschoond tijdens de nachtverwerking.
Aan deze controles zijn nu de volgende velden toegevoegd:
 
Lees hier alle details over hoe de opschoning werkt.
 

Vervallen artikelen

Sinds de release van 17-3-2023 worden vervallen artikelen (met uitzondering van Afnemersartikelen) die 6 weken in geen enkele Artlink meer voorkomen automatisch geschoond. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de meest recente Artlink import maar naar alle bewaarde Artlink imports waarvan importverslagen hier zichtbaar zijn.
Dit script zal in deze release uitgebreid worden: ook vervallen artikelen die nog nooit in een Artlink voorgekomen zijn zullen na 6 weken geschoond worden. 
Ook kwam het voor dat vervallen artikelen waar nog oude artlinks van aanwezig waren toch geschoond werden. Dit is deze release gecorrigeerd.
 
Is het een uitdrukkelijke wens om uw vervallen artikelen niet automatisch te laten verwijderen?
Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via Mijn EZ-base.
Wij passen deze instelling direct voor u aan, zodat uw vervallen artikelen behouden blijven.
 

Synchronisatie

Bij het nachtelijk synchroniseren van data van EZ-catalog naar EZ-web trad soms een fout op, waarbij de afhandeling uren kon duren. Vanaf deze release wordt deze fout sneller ontdekt en zal de rest van de nachtelijke verwerking hier geen vertraging meer door oplopen.
 

Artlink.txt

Bij Uitgebreid exporteren kan gekozen worden voor uitvoerformaat Artlink.txt. Dit is een inefficiënt formaat, daarom is het exporteren sinds de release van 21-4-2023 gelimiteerd zodat een export in dit formaat nooit veel systeemtijd in beslag kan nemen. Dit leverde echter een onduidelijke error op als de Artlink.txt werd geëxporteerd vanuit een geplande taak. Vanaf deze release verschijnt in Lopende taken een nette foutmelding.
 

Gerelateerde artikelen

Bij Uitgebreid exporteren voor uitvoerformaat Gerelateerde artikelen gold dat deze een lege export opleverde wat een gevolg was van een eerdere release. Dat is nu opgelost.