×
Menu
Index

EZ-web

 

Voorbereidingen op overstap naar nieuwe FTP voor bestandsuitwisseling

Geplande taken maken voor de bestandsuitwisseling van de Artlink-imports en Web-exports gebruik van onze FTP server.
De oude FTP software en server zijn aan vervanging toe en zijn per 1 december 2021 niet langer beschikbaar zijn voor onze relaties.
In deze release zijn voorbereidingen getroffen voor de volledige overgang naar onze nieuwe FTP server.
 
De nieuwe FTP heeft als adres ftp.ez-catalog.nl. Voor accounts op de nieuwe server verandert er niets.
Relaties die nog gebruik maken van de oude FTP server met als adres ftp.ez-base.nl moeten overschakelen naar de nieuwe FTP server.
Om deze overstap bij zoveel mogelijk relaties onder de aandacht te brengen zijn algemene mailings verstuurd aan alle bij ons geregistreerde ICT- en data contactpersonen.
Ook zijn via Mijn EZ-base login gegevens verstrekt aan relaties die het afgelopen jaar nog gebruik gemaakt hebben van de oude ftp. Hiervan heeft het ICT- en  datacontactpersoon een notificatiemail ontvangen.
Maakt u nog gebruik van de oude FTP maar heeft u nog geen inloggegevens voor de nieuwe FTP ontvangen? Vraag dit dan zo spoedig mogelijk aan d.m.v. een melding via Mijn EZ-base.
 
Lees hier alles over onze nieuwe FTP server.
 

Nieuwe exportformaten

 
 
In deze release zijn nieuwe exportformaten toegevoegd aan Uitgebreid exporteren, te selecteren bij de Exportinstellingen:
 
Tussen 1 en 2 zitten verschillen qua inhoud en ook het aantal herhalingen kan verschillen. Zo zal de Webshop.txt/xlsx wel merk bevatten, maar de Asset.txt/xlsx niet. Daarentegen zal de Asset.txt/xlsx assetdescriptons bevatten, de Webshop.txt/xlsx niet.
 
Lees hier alles over het nieuwe uitvoerformaat.
 
Deze nieuwe formaten zorgen ervoor dat de oude Webshop.txt (vanaf deze release voorzien van de toevoeging "(oud)") niet meer nodig is.
Dit formaat zal daarom binnen een aantal maanden komen te vervallen.
Dit geldt ook voor de niet of nauwelijks gebruikte oude formaten Webshop.xml 2.0 en de Webshop.xml 3.0.1.
 

Opschoning

Codes in tekstopmaak
Het komt voor dat er onbedoeld in het artikelimportbestand vreemde codes worden ingelezen zoals _x005F, _x0019 en _x000D in het specificatieveld. Lees hier alle details over de regels en opschoning van tekstopmaak.
Spaties achter kenmerken en merk
Merken en kenmerken kunnen (onbedoeld) beginnen of eindigen met één of meer spaties. Hierdoor lijkt het of er 'dubbele' (ken-)merken voorkomen in EZ-web.
 
Vanaf deze release zullen tijdens de dagelijkse synchronisatie naar EZ-web de bovenstaande zaken worden opgeschoond.
 

Publicaties

Soms toonde de browser bij Publicaties nog een oude versie uit de cache, terwijl er al een nieuwe versie beschikbaar was. In deze release is hiervoor een instelling aangepast waarmee dit voortaan voorkomen wordt. 
 

Filtering

Het kon voorkomen dat na filtering er artikelgroepinformatie getoond werd zonder dat er artikelen zichtbaar waren. Dit is in deze release opgelost.
 

Uitgebreid exporteren

Bij het Uitgebreid exporteren in het Data selectie scherm, kon alleen nog maar de eigen hoofdclassificatie geselecteerd worden. DIt is verholpen in deze release.
 

Volgorde classificatieniveaus

Bij Uitgebreid exporteren, in het Data selectie scherm, stond de volgorde niet altijd zoals bepaald in EZ-catalog, zowel bij de EZ-base als bij de eigen classificatie.
Ook in het Productentabblad bij de EZ-base classificatie stond de volgorde niet altijd goed. Dit is aangepast in deze release.